9 – Richard Mårtensson – Mobbning på arbetsplatsen

I avsnitt 9 träffar vi Richard Mårtensson från Human & heart HR AB Han har bl.a. varit med i det viktiga tv-programmet Morgans mission med Morgan Alling. Han är även 2018 års mottagare av Magnus Söderströms-priset. Priset som årligen delas ut till en person som gjort betydande insatser för HR i Sverige. Med stort driv och nytänkande har han blivit en betydande person när det kommer till att utveckla friska arbetsplatser och att förebygga mobbning och kränkande särbehandling 💜 Ett mycket viktigt avsnitt som ni inte får missa.

2 reaktioner till “9 – Richard Mårtensson – Mobbning på arbetsplatsen”

 1. TACK! Så mycket stämmer med mitt liv. Efter 35 år i en kommunal organisation blev allting upp- och nervänt för mig. Politiken ville styra om hela min organisation. Jag drabbades hårt och alla mina arbetskamrater till viss del också. Jag skulle leda avveckling av en stor verksamhet och därefter erbjöd man ingenting till mig. Cheferna jag samarbetade med gjorde helt galna beslut – av rädsla, ville blunda – kanske. Man mörkade mycket. Jag stod ensam och valde att fightas. Försökte, försökte att förklara och klargöra – men ingen reagerade. Total tystnad mot mig rådde. Ett helt år kämpade jag och dagarna innan jag skulle gå – fick jag ett erbjudande från en gammal ”god” chef att vikariera ett år på hans omöjliga verksamhet. Det var det enda erbjudandet och jag tog det så klart. Ett år av att försöka att rädda den verksamheten – jag mådde fan. Och detta spred sig i min kropp – jag fick ett förjävligt diskbråck! Hamnade på sjukhus, men trodde att jag skulle jobba vidare. Till slut accepterade jag sjukskrivning. Men så småningom blev jag lite bättre och skulle kunna jobba. Då fanns inget jobb kvar till mig. Jag skulle få börja på en verksamhet liknande den som jag arbetat på för 35 år sedan. Då valde jag att fly. Jag skrev på avsked. Orkade inte längre. Inte ett tack efter alla jobbår. Ingen stod vid min sida. Ett förlåt ingick aldrig i min arbetsgivares vokabulär. Några månadslöner och ett par flyttlådor hem till mig med mina saker från jobbet. Önskar att ni kan få organisationerna att må bättre. Ett ärligt lycka till!

  1. Hej Anne,

   Tack för att du lyssnar på Mobbningspodden.
   Vi kommer fortsätta kämpa och försöka förändra för ett bättre arbetsliv.

   Varma hälsningar,
   Christian

Kommentarer är stängda.